blogbongok

Fakta bongok- bendera unik

In Fakta bongok on October 31, 2010 at 11:19 am

Wahai katak & kodok bwh tempurung sekalian, marilah berkenalan dengan bendera-bendera unik la sangat yang terdapat di kerak bumi ni. Fakta sahih ni, tak tipu, bukan lukis2 kat microsoft paint tu eh, ingat aku bongok sgt?? yela..aku la bongok..tacink la camni  *sob sob* MSN Onion Icons

(1) Frysland

Terletak di utara Belanda. Cute kan bendera ni? ada luv gitu. bak kata pepatah, ” dalam hati ada taman derr”. kompom mat bunga si pereka bendera ni.

(2) Guam

Muahahaha! sejarah penciptaan bendera Guam ni bermula begini –> alkisah, si raja membuat satu pertandingan mereka bentuk bendera, maka tersebutlah anak raja tersebut yg ketika itu berumur 8 tahun memenangi tempat pertama pertandingan rekacipta bendera tu berdasarkan kuasa veto selaku anak raja. maka terhasilah bendera mcm baju pelancong ni. lolololololol!  Onion Iconsaku tipu jgn caya weh. tapi bendera ni mmg wujud la.

(3) Benin

Bendera Empayar Benin, terletak di Nigeria.  Kamikaze! Onion Emoticons

(4) Isle of Man

Pulau Lelaki??? Bendera ni menggunakan simbol “triskelion”. Bukan simbol air cap badak penyejuk badan tu ye.

(5) Antwerp

Salah satu negeri dalam Belgium. Bendera ni mmg smart dalam erti kata hodoh. Apehal buruk sangat haaa??? MSN Onion Icons Ni suruh orang tak waras pakai jadi kain pelekat pun dorang tak nak ni.

(6) Nepal

Satu-satunya bendera yang terdapat di dunia ni bukan dalam bentuk segi empat. Ianya berbentuk “kaubongoks” Onion Icons

(7) Libya

Ni la bendera paling kreatif! aku tengok bendera ni teringat kat rumah sukan hijau time skolah rendah dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: