blogbongok

Teka-teki

In Lawak bongok, xde kategori on November 9, 2010 at 1:44 am

Yo Assalamualaikum. Jawab la salam ngok. Tahukah anda apabila seseorang memberi salam secara terus kepada kita melalui kata-kata dan kita mendengar salam tersebut, maka WAJIBLAH kita menjawab salam tersebut sehingga org yg memberi salam tersebut mendengar ucapan salam kita kembali. Ye, betul, xtipu. Ada aku penah tipu? Mungkin selalu kita berfikir, “jawab dalam hati sudah…” Tak boleh oooo, ni pesanan ustaz skolah aku dulu.

Saja bosan-bosan bila otak dah tepu study (aku xtipu ni! serius aku study ni!!Monkey Winks) teringat kat atuk aku. Alkisah, wan aku ni seorang yang bijak dan kuat daya ingatan. Dulu mak aku cakap dia sekolah sampai SRP je sbb masalah kewangan, org dulu-dulu bo, mana ada duit. Tu motong gotah je skrg. Dulu ingat lagi aku wat kerja skolah matematik masa tingkatan brapa ntah, kunun2 nak tunjuk kuat belajar la kunun, last2 extend gak, wan aku rileks je jawab soalan tu. congak lak tu. perbezaan matematik zaman Tanah Melayu dengan matematik zaman Malaysia.

Ok2, ni antara teka-teki yang pernah diberi oleh beliau:-

1) Apakah perbezaan gajah dengan kain pelekat cap gajah?

2) Masuk segitiga keluar gulung-gulung?

3) Kenapa hidung kita terletak di tengah muka?

Haa..jawab la ngok! Dah la, da bongok tu bongok gak, ni jawapannya:-

1) perbezaan gajah dgn kain pelekat cap gajah—> gajah belalai di luar, kain pelekat cap gajah belalai di dalam

2) seluar dalam. masa kita pakai kan bentuknya segitiga, kita cabut buang jadi la gulung-gulung. HAHAHAHAHAHAHA!

Monkey Winks

3) sebab nak letak spek mata

.

  1. comel monyet tu..pndai monyet tu amik hati pmbaca

  2. penulis lagi comel..ahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: