blogbongok

Dr Rozmey ‘Just Mate 5’

In Fakta bongok, xde kategori on November 11, 2010 at 1:18 pm

Aha! siapa yang tak kenal dengan Datuk Dr Rozmey Che Din a.k.a Rozmey Cendawan? Jutawan produk ‘Just mate 5’ dan juga pernah menerbitkan filem ‘2 alam”.  Kepada sesiapa yang tak kenal tu maka layaklah anda keluar dari Malaysia. Tak kan lah mamat ni pun tak kenal. hahaha

Antara fakta menarik tentang Dr Rozmey ni:-

  • Seorang pakar perbidanan dan pakar sakit puan sebelum bertukar menjadi tokey ‘Jus Mate 5’
  • Melabur lebih RM 2.5 juta untuk filem ‘2 alam’.
  • Diiktiraf  ‘Ikon Juara Rakyat’ kerana terdapat lebih 200 ribu orang penyokong ‘just mate 5’
  • 300 staf dan 4 wartawan bertugas untuk promosi jenama ‘dR Rozmey’
  • Sasar pencapaian billion ringgit pada 2013. mak aih
  • Selesa digelar mat rambut cendawan ‘doktor’
  • Tidur 4 jam sehari
  • Ilhamkan program realiti tv ‘Akademi Langsing Just Mate 5 Jutawan Dr Rozmey’
  • Anak kelahiran kelantan
  • Tun Dr Mahathir adalah idola Dr Rozmey. Apa yang menjadi kenangan manis beliau bersama Dr Mahathir ialah sewaktu Tun melawat klinik beliau sebelum beliau bergelar jutawan, Tun menulis dalam buku pelawat “Tahniah, saya yakin kamu akan berjaya!!”

Sumber: mstar

Hebatkan jutawan ni? Masin mulut Tun Mahathir, kan dah berjaya. Aku pun coba la google lagi pasal Dr ni, tapi bila taip je ‘Dr Rozmey’, macam-macam yang keluar. lol!

Yang ni lagi satu kes, terjumpa satu laman ‘fans’ di facebook ‘Kami Yakin RM40 juta Dr.Rozmey Tak Tercapai‘. Banyak komen-komen yang menghiburkan hati, sakit perut gelak. Hadoyai!!

No komen. Ahaha! Janji kaya ye Dr Rozmey. Ada masa tu buat la sikit amal jariah sedekah kat mangsa banjir ke, tak pun tolong ribuan lagi rakyat Malaysia yang tak bayar hutang ptptn lagi tu.

  1. bukan takat tu je..aje satu group kt facebook.. Kami Tak suka dgn dr rozmey yg angkuh…hahhaa…lg lawak..jemput join http://www.facebook.com/pages/Kami-tak-suka-Dr-Rozmey-yang-angkuh/147705378593103?ref=ts&v=wall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: