blogbongok

Archive for the ‘Lawak bongok’ Category

Say to someone f**k you

In Lawak bongok on November 12, 2010 at 11:13 pm

Acapkali kita dengar sebutan ini. Tapi tahukah anda, dalam English, sesungguhnya perkataan f**k adalah merupakan perkataan yang paling menarik dan dapat disesuaikan dengan semua keadaan dan impresi perasaan tak kiralah dalam pergaduhan, percintaan, perbincangan, penceritaan, pertanyaan dan macam-macam lagi lah! Indahnya perkataan f**k. Wadefak!

Teka-teki

In Lawak bongok, xde kategori on November 9, 2010 at 1:44 am

Yo Assalamualaikum. Jawab la salam ngok. Tahukah anda apabila seseorang memberi salam secara terus kepada kita melalui kata-kata dan kita mendengar salam tersebut, maka WAJIBLAH kita menjawab salam tersebut sehingga org yg memberi salam tersebut mendengar ucapan salam kita kembali. Ye, betul, xtipu. Ada aku penah tipu? Mungkin selalu kita berfikir, “jawab dalam hati sudah…” Tak boleh oooo, ni pesanan ustaz skolah aku dulu.

Saja bosan-bosan bila otak dah tepu study (aku xtipu ni! serius aku study ni!!Monkey Winks) teringat kat atuk aku. Alkisah, wan aku ni seorang yang bijak dan kuat daya ingatan. Dulu mak aku cakap dia sekolah sampai SRP je sbb masalah kewangan, org dulu-dulu bo, mana ada duit. Tu motong gotah je skrg. Dulu ingat lagi aku wat kerja skolah matematik masa tingkatan brapa ntah, kunun2 nak tunjuk kuat belajar la kunun, last2 extend gak, wan aku rileks je jawab soalan tu. congak lak tu. perbezaan matematik zaman Tanah Melayu dengan matematik zaman Malaysia.

Ok2, ni antara teka-teki yang pernah diberi oleh beliau:-

1) Apakah perbezaan gajah dengan kain pelekat cap gajah?

2) Masuk segitiga keluar gulung-gulung?

3) Kenapa hidung kita terletak di tengah muka?

-

-

-

-

-

Haa..jawab la ngok! Dah la, da bongok tu bongok gak, ni jawapannya:-

1) perbezaan gajah dgn kain pelekat cap gajah—> gajah belalai di luar, kain pelekat cap gajah belalai di dalam

2) seluar dalam. masa kita pakai kan bentuknya segitiga, kita cabut buang jadi la gulung-gulung. HAHAHAHAHAHAHA!

Monkey Winks

3) sebab nak letak spek mata

.

Lawak bongok- power rangers bongok

In Lawak bongok on November 1, 2010 at 11:02 am

aku sakit perut gelak ni! ngiahahahaha!

Funny Animated GIFs - Fearless Leader Has Lost His Mind

Lawak bongok- mari kita bersukan!

In Lawak bongok, Memang smart bongok on November 1, 2010 at 6:59 am

Sukan terdiri daripada aktiviti fizikal yang dilakukan untuk pelbagai tujuan seperti pertandingan, nak seronok2, pembangunan, kemahiran, kecemerlangan, dan sebagainya.  Berdasarkan tujuan tu, maka terhasil la pelbagai sifat dalam sukan ni. contoh: berenang secara bersaingan di hadapan ribuan penonton (agak sukar di negara kita untuk mencapai ribuan penonton) akan dipanggil sebagai sukan tetapi berenang sorang-sorang dalam kolam ke, laut ke, parit ke, longkang ke, tu dipanggil aktiviti rekreasi. Paham? Badan sihat otak cerdas. Oleh itu, mari kita bersukan! Sekurang2nya 3 kali seminggu setan..tak kisah la sukan apa pun, main dota pun sejenis sukan gak. badan pun makin “sihat”.

Monkey Emoticons

Gambar-gambar di bawah ni menunjukkan satu tahap apabila kepuasan klimaks bersukan dan beriadah tercapai!! YEARGHHH baby!!!

Monkey Icon

Read the rest of this entry »

Lawak bongok- Memang bongok!!

In Lawak bongok on October 31, 2010 at 10:00 am

Tiang tu memang bongok! berani terpacak kat tengah2 jalan tanpa perasaan bersalah? kan da kena belasah. Huh! padan muka ko tiang! Bear Emoticon Set

Pole Fighting Gif - Pole Fighting

Pejal via senorgif

Lawak bongok- Menu baru McD!

In Lawak bongok on October 31, 2010 at 9:48 am

Bravo kelantan diatas kejayaan merangkul Piala Malaysia.

Bunyi kata bukan main lg sampai berjoget2 berlari keliling tv kat kedai mkn sebelah sri selasih tu (bukan nama sebenar) ahaha! tu baru kat kedai mkn, blom kat stadium lg tu. siok kan menang? tahniah2! apakan daya..nk sokong perak negeri sendiri xterdaya Onion Emoticon

haaa, ni menu baru McD..baru je diperkenalkan oleh sang bongok agaknya..sungguh menyelerakan!! Monkey Winks Yoyo

 

 

Lawak bongok- Kartun

In Lawak bongok, xde kategori on October 28, 2010 at 2:24 am

Hah! ingat otak tu mesin bancuh ABC nk study xhenti2?? rehat2 sama bro. kalu force sangat study nk menghafal ayat2 yg ntah korang sendiri xphm tu lama2 jadi bongok.  xtipu ni, ko mmg bongok!! Ha laaa!! aku ckp kat ngko la!!! yg tengok2 blakang2 tu apahal bongok??? onion MSN smileys

Eh eh, jgn terkesima plak, ayat di atas tu hanyalah contoh salah satu kes yg berlaku akibat study melampau-termelampau. 

Jgn study last minit, ingat tu anak-anakku. Dah, lepas baca g sambung wat keja.

Read the rest of this entry »

kelawar man

In Lawak bongok, xde kategori on October 27, 2010 at 8:24 am

bila matahari menjelma tibalah masa untuk tidur!

Read the rest of this entry »

Lif bongok

In Lawak bongok on October 20, 2010 at 11:27 pm

apa perasaan kalau masuk lif tgk2 lif xde lantai? lolololol bongok! jumping0045.gif tapi artis yg terlibat dalam melukis lobang tu mmg smart! mcm real woh..tabik spring sepam

Funny signs!

In Lawak bongok on October 20, 2010 at 10:17 pm

Haha! memang bongok manusia yg menempah, membuat, mencetak, memasang, mengilhamkan dan membaca papan tanda tu

DFCAda brani nk try? tuzkicrazyrabbitemo

 

Credit to funfacts

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.